Laxfiskaren

Laxfiskaren

Om den här sidan!

Laxfiskaren berättar fiskehistorier och ibland finns det sanning bakom dem.

laxen@laxfiskaren.se

Minnesdag 1 April

FiskehistorierSkapad av Leli ons, april 01, 2015 20:55:30
Idag är det en speciell dag för oss sportfiskare det är premiär. Pappa älskade denna dag och att få njuta av den i Suseån. Traditioner som alltid finns, som han alltid gjorde var att skåla in våren med Gammel Dansk. Dessa himmelska droppar var en till han och en i vattnet. Nu fick ju vi fixa detta. Mamma tog över traditionen och gjorde det med bravur. Detta är en skål för kommande fiske.
Härligt att få njuta av en vacker vår dag vid ett sådant underbart ställe som Suseån är. När man kommer från bilen möts man den härliga doften av en öppen eld med en kokande soppa på. Klubben har ett gäng med underbara medlemmar, en av dessa är vår kära Alexander som stod för dagens Soppa( Tack fina du).
Vi var ett gäng som satt runt brasan , mindes vår tidigare ordförande( min pappa) och njöt av den goda soppan.
Fisket då? Ja just en sådan här dag handla det mest om att får flugan att bli blöt, testa in kasttekniken och givetvis så hoppas man..... Det blev i alla fall ingen fisk för mig, men en härlig stund.
När jag står och får ut min fluga ser jag på andra sidan en brun sak som snurrade runt bland träden då markhöjd.. En mink som också kände att våren var här, kanske skrattade den åt oss då han/hon redan fått sin lunch.
Tussilagon var i blom,också ett fint vårtecken. När jag åker hem efter några timmar kände jag ett lugn i min kropp som jag inte haft på länge.
Jag ser fram emot nästa runda till vackra Suseån som är redan på lördag, då med ungdomarna/barnen i klubben.
Äntligen är fisket på gång på allvar och nu hoppas vi på ett riktigt skitfiske säsong..

  • Kommentarer(0)

Fill in only if you are not real

Följande XHTML-taggar är tillåtna: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS-mallar och Javascript är inte tillåtna.