Laxfiskaren

Laxfiskaren

Om den här sidan!

Laxfiskaren berättar fiskehistorier och ibland finns det sanning bakom dem.

laxen@laxfiskaren.se

Fisketidningar och annonser

Sur gubbeSkapad av Kenneth mån, maj 19, 2014 19:17:05Fick i vecka tre fiske tidningar
- och skall jag vara ärlig så kunde jag vara utan en del av dem.

Först är det märkligt att Allt om Flugfiske, Fiskejournalen och tidningen Fly&tie kommer samma vecka – vilken idiotisk planering det måste vara på dessa tre tidningars redaktion att sända ut tidningarna samma vecka och om man betänker att det är samma ägare – Aller Media tidningar så blir idiotin ännu mer tydlig. Det är inte konstigt att man har svårt med lönsamheten på tidningarna med denna planering.

I mitt tycke är det i dag näst intill skräptidningar dessa tidningar som enbart innehåller en massa annonser som jag för sura pengar betala för att läsa. Inte ens tidningen Fly&tie som tidigare har varit ok är i dag i mitt tycke värd de 99 kronor som tidningen kostar. Jag förstår att det är svårt att få lönsamhet i en liten tidning utan annonser men när tidningarna som i dag nästan uteslutande är just annonser kan man undra tidningarnas värde. Att dessa tidningar samtidigt oftast översållas med artiklar om exklusive fiske i främmande länder så tappar jag intresset.

När attan kommer någon att ta fram en tidning om flugfiske, flugbindning, materialkännedom och var och när jag använder flugorna – alltså presentations teknik av flugorna det är ju det här vi som älskar flugfiske behöver.

Nu skall det trots allt minskas i detta tidningsflöde då förlaget Aller Media tidningar har beslutat att tidningen Allt om Flugfiske och tidningen Fly&tie skall bli en gemensam tidning. Sammanslagningen kommer att gälla från och med den 11 sep då Fly&tie skall ingå med en egen avdelning i Allt om Flugfiske.

Man skryter med att tidningen skall komma ut med sex nr/år och att tidningen under högsäsong kommer att vara tjockare – hela 108 sidor! - Vilket attans trams och fals marknadsföring – dagens tidning Fly&tie är på 100 sidor och Allt om Flugfiske är på 92 sidor – den nya tidningen kommer att innehålla både reportage, pryltestsamt flugbindning samt en attans stor mängd reklam. Inte attan får jag som prenumerera på både tidningarna mer läsvärt med denna sammanslagning. – Enligt uppgift skall Fly&tie delen vara på 25 sidor med inriktning på flugbindning men vad då hur kan detta bli mer än i dag?

– Man skryter med att alla prenumeranter skall automatiskt få den nya tidningen samt ett extra numer utan kostnad – men hallå vi som prenumerera på båda tidningarna vad händer med oss – blir det enbart en extra tidning även här.

Säg som det är - tidningarna har inte ekonomisk bärighet var för sig och att man således nu har bestämt sig för att lägga ner tidningen Fly&tie och flytta flugbindningen till tidningen Allt om Flugfiske samt försköna detta med en massa vilseledande text.

Trams och fals marknadsföring är det i mina ögon.

Ok jag vet att det är jag som är tokig som presumera på dessa tidningar och får skylla mig själv men nog attan ----  • Kommentarer(0)

Fill in only if you are not real

Följande XHTML-taggar är tillåtna: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS-mallar och Javascript är inte tillåtna.