Laxfiskaren

Laxfiskaren

Om den här sidan!

Laxfiskaren berättar fiskehistorier och ibland finns det sanning bakom dem.

laxen@laxfiskaren.se

Ja nu är årets mässa Flugfiskets Mästare och Lite till över

FiskehistorierSkapad av Kenneth tor, februari 27, 2014 13:37:33

Ja nu är årets mässa över – Årets mässa slog rekord med över 2 300 besökanden på en dag vilket är riktigt kul. Att arrangera en mässa som denna kräver mycket av klubbens medlemmar - men som någon sa det är värt var enda svettdroppe för attan vad kul vi har.

Jag måste sända ett stort tack till ALLA – utställare, föredragshållare och besökanden på mässan Flugfiskets Mästare och Lite till i Halmstad. Årets mässa var den mässa där vi hade ett fantastiskt bra och intressant program på från morgon till kväll – troligen det bästa program någonsin på de fem år vi har genomfört mässan. Möjligen var det ett för bra program så att alla besökanden hade svårt att hinna med att besöka utställarnas montrar.

Naturligtvis ger mässan mig mycket att fundera på vad som var bra, vad var mindre bra och vad som är dåligt. Ett problem som jag har med mässan är att det är gratis för besökanden, gratis för utställarna vilket gör att det förekommer en del utställare som i sista minut strunta att komma eller i bästa fall sänder ett mail kvällen innan vilket är synd om de besökanden som har planerat att prata med just den utställaren.

Vad som var extra kul i år att det nässtan var fullt på alla föredrag under dagen – otroligt men sant. Många utställare och besökanden utryckte ett erkännande på upplägget av mässan – gratis för alla och att det inte är en kränga mässa. Man utryckte sig som så att på denna mässa är det nästan enbart de riktigt intresserade som kommer vilket gör diskussioner under dagen extra kul för alla.

Diskussionen under dagen om Nissans tog extra fart när det pressenterades biotops tävlingen – Live Release 2014 Nissan enligt Atlantic Salmon Federation rekommendationer. Att Nissan har en ytterst svag laxstam och där många ifrågasätter om man skall bedriva fiske på detta bestånd gör att biotops tävlingen om att återsätta lax enligt Liv Release är ett bra sätta att uppmärksamma de som fiskar i Nissan om hur svagt laxbeståndet är. Denna diskussion kommer att fortsätter långt efter mässan vilket är riktigt bra och ett av målen med tävlingen.

Biotops tävlingen innebär att de som deltar i har en chansen att vinna fantastiska priser - En sportfiskeresa för en person till Scotland, River Dee värde 15 000 kr. samtidigt som han tar ansvar och bidrar till bevarandet av Atlantlaxen och havsöringen. Det skall bli intressant att följa diskussionen och följa tävlingen under fiskeåret 2014.

Och den lyckliga vinnaren till ABU:s fantastiska pris på Flugfiskets Mästare och Lite till den 22 feb i Halmstad är Lott L 55 vilken innehavs av Mikhail Volkov Halmstad- priset är överlämnat till en glad vinnare. Ett stort tack till ABU och till er alla som köpte lotter. Pengarna kommer att gå till någon typ av biotops vård i något vatten i Halmstads närområden.

Vi får se om vi i SFK Laxen har krafter att genomföra en ny mässa 2015.

  • Kommentarer(0)

Fill in only if you are not real

Följande XHTML-taggar är tillåtna: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS-mallar och Javascript är inte tillåtna.