Laxfiskaren

Laxfiskaren

Om den här sidan!

Laxfiskaren berättar fiskehistorier och ibland finns det sanning bakom dem.

laxen@laxfiskaren.se

Ett samtal från en säljare på Telge Energi

Sur gubbeSkapad av Kenneth ons, december 11, 2013 17:14:42
Ett samtal från en säljare på Telge Energi

Blev uppringd i dag av en säljare från Telge Energi som önskade sälja miljövänlig energi till mig. Säljaren upplyste mig om att man på Telge Energi starkt arbetade mot el från kolkraft och att vattenkraft, sol och vind är det rätta. När jag ifrågasatte Telge Energis vattenkraft med avseende på fria vandringsvägar - blev säljaren svarslös – han upplyste mig att det var hans andra dag på jobbet och skulle läsa på.

En time senare ringde samma säljare upp och sade att vist säljer man miljövänligt el från kraftstationer likt andra bolag i Sverige – el som kommer från vattenkraften genom börsen. Han sa att för klimatet ska ha en chans så måste fler sluta använda smutsig el från kolkraft och byta till ren el från förnybara energikällor som sol, vind och vatten. Ju fler som använder ren miljövänlig el desto högre blir efterfrågan och det leder till ökad produktion av ren el i Sverige. Det är ett av våra mål.
Naturligtvis upplyste jag säljaren om att jag är intresserad av miljövänlig el – alltså inget från kolkraft men utöver detta kräver jag av bolaget att man säkerställer fri vandringsväg vid kraftstationerna – upp som ner.

Jag upplyste naturligtvis om att jag inte var intresserad av energi från Telge Energi då de inte lever upp till mina krav och att jag i framtiden enbart kommer att köpa ”Fiskanpassad vattenkraft” – blev svaret det finns inte. Naturligtvis blev min kommentar – vist gör det – Tranås Energi säljer just detta och det är här jag kommer införskaffa mitt energibehov.

Jag upplyste säljaren att jag anser att Vattenfall, EO:n Fortum och Telge energi är samma skräpbolag. – Samtalet avslutades med att säljaren önskade en bra dag, tack för samtalet och att han skall läsa på i detta intressanta ämne.

Jag önska av den som skall sälja energi till mig att de underlätta för naturlivet och samtidigt kunna bevara den biologiska mångfalden med ett rikt växt och djurliv i vattendragen, kunna utnyttja vattendragens kraft med gott samvete och bidra till Sveriges miljömål ”Levande sjöar och vattendrag” samt ”Ett rikt växt- och djurli

  • Kommentarer(0)

Fill in only if you are not real

Följande XHTML-taggar är tillåtna: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS-mallar och Javascript är inte tillåtna.