Laxfiskaren

Laxfiskaren

Om den här sidan!

Laxfiskaren berättar fiskehistorier och ibland finns det sanning bakom dem.

laxen@laxfiskaren.se

Åter ut på en resa

ResedagbokSkapad av Kenneth sön, oktober 23, 2011 21:05:16

Åter ut på en resa – denna gång till England närmare bestämt till London. Tro det om ni så önskar men denna gång är inte resans mål flugfiske utan mer en nöjes tripp till denna stora stad. Ok säkert blir det att vi kommer att besöka en eller annan sportfiskebutik i London men känner jag frugan rätt så blir det mer shopping på Oxfordstrit än flugfiske för mig.

Oavsett om det blir Oxfordstret eller flugfiske är det ändå skönt att komma i väg ett par dagar från dagens lunk. Ändå måste jag erkänna att jag kommer att sakna klubbens ungdomar på måndagskvällen och deras iver att binda alla vackra flugor som går att uppbringa.

Finns det något så tråkigt som att packa och packa upp inför och efter en resa. Jag hatar det här med att packa en väska – har säkert packat alldeles för många genom livet frånbarndomen vidare genom familjens resande till fjällen, min husbil och alla resor.

Hu vad tråkigt och möjligen är det just därför jag oftast glömmer att packa ner det och det. Senast vi var ute med husbilen uppdagade jag att det därmed några par underbyxor inte är fel att packa ner med resulterade att det gick ett par hundra kronor extra i Växsjö enbart för denna glömska.

Däremot har jag varit på fiskeresor med min stora väska full med kläder för allt eventuellt som kan hända och kommit hem med alla kläder orörda förutom just underkläder.

Jag är övertygad om att samma kommer att hända på denna resa antingen har jag glömt hälften eller kommer jag hem med packningen orörd.

Nu är det inte så enkelt som att ge sig ut en resa. I och med att jag nästa helg skall åka till Hökensås och Balltak för att fiska har de senaste dagarna varit ett intensivt flugbindande för mig – som att jag inte har till räckligt med flugor. Men i och med att det kommer att vara en del andra med på resan inklusive ett par av mina barnbarn gäller det att tar reda på vad som gäller just nu vid fisket. Naturligt vis blev det ett telefon samtal till Johan och Martin vilket resulterade i att det gick åt ett par dagar vid bindstädet. Nu har jag på detta vis utökat min tidigare diger samling av flugor men ett par hundra till – allt från små nymfer i storlek 16 och 18 till några romkorn.  • Kommentarer(0)

Fill in only if you are not real

Följande XHTML-taggar är tillåtna: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS-mallar och Javascript är inte tillåtna.