Laxfiskaren

Laxfiskaren

Om den här sidan!

Laxfiskaren berättar fiskehistorier och ibland finns det sanning bakom dem.

laxen@laxfiskaren.se

Efter Aalber bar det så åter i väg söder ut

ResedagbokSkapad av Kenneth fre, maj 07, 2010 19:56:47

Fick för mig att jag skulle prova att fiska en dag i Kolding – känd vattendrag som bland annat det även vandra upp lax i – av denna orsak stannade vi till på turistbyrån i Viborg och köpte fiskekort. Viborg var en trevlig liten stad med små gågator – en stad jag kan rekommendera – däremot viste man inte så mycket på turistbyrån om fisket förutom att man sålde just fiskekort.

Efter inköp av kort gick färden vidare mot Kolding för att se på vattendraget – efter en del letande så kom vi slutligen fram till ett vattendrag som var en meter brett med namn Kolding Å. Vilken besvikelse – är detta det kända vattendraget. I frustrationen gav vi upp och körde vidare mot Herning där vi övernattade. På kvällen sökte jag efter campingplatser då jag upptäckte att det strax utanför Kolding finns en camping där gästerna får fiska gratis i Kolding å – men att även det fiskekort jag hade köpt på turistbyrån i Viborg fans en plats strax intill som ingick i kortet.

Efter att ha övernattat i Herning bar det således i väg åter till Kolding å för att fiska – och nu fan vi ett trevligt vattendrag på ca fyra meter brett som ringlade sig genom landskapet. Här blev det ett par timmars fiske men – jag Kolding å var en besvikelse – mitt kära Suseån hemma är mycket trevligare.

Efter detta enda fiske i Danmark bar det således vidare söder ut för att övernatta i Fredericia – även denna är en liten vacker stad som vi tycke om. På kvällen i Fredericia blev det en stund på pubben.

Nästa dag gick färden vidare mot Odense och besök på Cadenhead:s Whisky Shop- ett mycket trevligt besök. Vilket bemötande vi fick – och vilka goda drycker man hade i denna butik. Jag kan endast rekommendera dem som kommer till Odense att göra ett stopp här.

Efter inköp att ett antal flaskor av himmelska goda drycker blev det även ett stopp på en sportfiskebutik i Odense. Det framkom omgående att det är inte rätt tid att fiska i de danska vattendragen i början på maj utan vi bör komma åter i oktober om vi skall fiska.

Efter detta stopp i Odense bar det så i väg till Sverige och övernattning på Skåneporten på Svenska sidan av Öresundsbron.

Nästa dag gick färden vidare i kraftig blåst och kyla till Kivik – attan vilken skillnad på väder i Sverige och Danmark. Våren i Danmark har kommit mycket längre än i Skåne – men fy attan vad det blåser.

Nästa dag gick färden till Musteriet i Kivik för att därefter gå vidare till Åhus och inköp av gasol till Husbilen – vädret gör att vi är tvungen att köra pannan på kvällarna och på morgonen.

Nu sitter vi i Mörrum – på Åkoroken. Vi är i Mörrum för att se på vattendraget och de som fiskar – däremot planerar jag själv inte att fiska.

  • Kommentarer(0)

Fill in only if you are not real

Följande XHTML-taggar är tillåtna: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS-mallar och Javascript är inte tillåtna.