Laxfiskaren

Laxfiskaren

Om den här sidan!

Laxfiskaren berättar fiskehistorier och ibland finns det sanning bakom dem.

laxen@laxfiskaren.se

Vilken vårdag det blev vid Suseån

FiskehistorierSkapad av Kenneth mån, april 12, 2010 16:18:10

Efter några dagars arbeten med min trädgård var det en fiske sugen ordföranden som körde upp till Suseån i dag – vilken vårdag som mötte mig.

Vattnet var perfekt – klart och lagom men möjligen ett par grader kalt. Solen strålade från klar blå himmel samtidigt som en svag varm vind svepte över ängen. Fåglarna hade ett riktigt vår bestyr – dels med att skaffa sig en partner men även se till att inga andra blanda sig i leken. Domherre, Gråsparv och Gärdsmyg konkurrerade om läckerheterna som nu hade kommit fram. Attan om jag inte såg en Glada och ett par Vråkar segla över landskapet.

Nässelfjärilarna och Citronfjärilarna dansade över ängen i kapp med Gul forsslända och Säv sländornas lystra lek. Skräddarna vandrade i bakvattnets kant i kapp med ett eller annat vissnat löv från i föregående år. Till och med herr groda - om det nu inte var en fru - var aktiv vid Suseån vackra stränder denna dag. Jag kan även rapportera att Bengt och Stinas blommor som de planterade föregående år nu börja ge sig till känna – även om de inte blommar än.

Även fisken i vattnet var aktiv denna dag med några riktigt vackra vakringar som hördes lång väg. Med andra ord det var vår vid vårt Suseån.

När jag kom till vindskyddet var där redan ett par av klubbens medlemmar som hade fiskat ett par timmar – men nu njöt av den fantastiska vårsolen efter en god fika. Resultatet av deras fiske var en tappad stor öring men även att de hade uppmärksammat ett par vakande fiskar.

Efter ett par timmar vid vindskyddet med en god fika och lite kallprat i vårsolen var det så dags för mig att för första gången i år ta på mig minna vadar byxor och göra en runda i strömmen – med resultatet en vacker öring dock knappt 40 cm – men en öring på först riktiga repan i år.

  • Kommentarer(0)//www.laxfiskaren.se/#post98