Laxfiskaren

Laxfiskaren

Om den här sidan!

Laxfiskaren berättar fiskehistorier och ibland finns det sanning bakom dem.

laxen@laxfiskaren.se

Äntligen - Den 1 april en otursdag

FiskehistorierSkapad av Kenneth fre, april 02, 2010 17:19:48

I går var det 1 april – alltså premiär för fiske efter lax och öring i mitt kära Suseån.

Dagen började inte bra – var tvungen att åka in till jobbet ett par timmar och fixa ett par saker på morgonen vilket inte är kul första dagen på årets fiske. 

Ok vid 11 tiden var allt klart på jobbet - bilen väl packad inklusive frugan, hunden och fiskeprylarna med tillhörande fika till dagens fiske. När vi efter en halv timmes körning kom till Suseån upptäckte jag dagens andra fadäs – jag hade glömt min flugrulle i soffan där hemma. 

Ok – strunt i fisket – en fika vid grillen är inte dumt på premiärdagen i goda vänners lag och mycket bättre än att jobba. När vi kom ner till vindskyddet var där redan sex andra från klubben som hade fiskat ett par timmar – med dåligt resultat.

 Efter ett par timmars strunt prat med fiskekamrater vid den värmande elden kunde jag så låna ett flugspö av någon för att med det göra årets första kast. Hu vilken känsla att åter få doppa en vacker flugan i vattendraget.

Det här med premiären första april är inte bra. Jag ger mig attan på att det är något fanstyg i görningen – varför skulle jag anas behöva jobba ett par timmar – och varför skulle jag glömma min flugrulle.

 

I morgon lördag då skall jag åter till Suseån – men nu med alla minna fiskeprylar inklusive en god soppa till klubbens medlemmar.  • Kommentarer(0)//www.laxfiskaren.se/#post96