Laxfiskaren

Laxfiskaren

Om den här sidan!

Laxfiskaren berättar fiskehistorier och ibland finns det sanning bakom dem.

laxen@laxfiskaren.se

Jag undra vad det är för skillnad på folk som bor i norra Sverige och oss här i södra.

Sur gubbeSkapad av Kenneth sön, mars 07, 2010 15:54:43

Jag bruka roa mig med att läsa Västerbotten kuriren och Norrlänska Socialdemokraten ett par gånger i månaden inte för att jag har några rötter där uppe utan mer för att i dessa tidningar jag mer kan läsa om jakt och sportfiske än i Hallandsposten – en i mitt tycke spännande läsning – framförallt sportfiske. I NSD skriver Gunnar Westrin kontinuerligt en bra blogg om fiske och i Västerbotten kuriren har man alltid intressanta krönikörer om jakt och fiske – i Hallandsposten -ja möjligen är jag eller Björn med på en bild en gång om året.

Vad är det som gör att tidningar i norr alltid har mycket mer intressanta artiklar för mig som har hobbyn sportfiske och samtidigt är en sportidiot – alltså en som inte kan eller bryr mig något om fotboll, ishockey, trav eller golf.

Är det månde så att i våra trakter är det lättare att skriva om olika sporter – fotboll, handboll, trav än om jakt och fiske och att sportidioter inte får bo i södra Sverige – och att det är av den orsak att halva lokaltidningen Hallandsposten var dag är fylld med denna i mitt tycke smörja. Eller är det så att vi som bor här i södra Sverige helt enkelt måste vara sportintresserade för att trivas och inte hålla på med udda triviala hobbyn såsom jakt och fiske och detta har tidningar upptäckt.

Oavsett orsaken - är det ändå märkligt att de svenskar som bor hundra mil norrut i mitt tycke har mycket bättre dagstidningar, bättre jakt och bättre fiske än oss här i södra Sverige – attan jag tror att jag skulle trivas i Lycksele om där inte vore så mycket snö och kyla som jag hatar. Jag hatar vintern så mycket att jag får svälja förtreten och fortsätta läsa tidningar från norra Sverige och drömma om deras vidder och fiskevatten – men hål med mig inte är det rättvist denna vinter då även vi här i södra Sverige har både snö och kyla i överflöd men inga bra dagstidningar som man har uppe i norr.

Attan om inte detta är en politisk fråga – möjligen skall jag kontakta några av våra riksdagspolitiker så att de kan motionera så att det blir förbud för lokaltidningar att diskriminering oss sportidioter här i södra Sverige och att det omgående måste införas ett JOF avdrag – jakt o fiske rese avdrag - för oss som drabbas av lokaltidningarnas sportmaffia metoder. Jag menar har man infört ett avdrag för Rut så borde även vi kunna få ett JOF avdrag

  • Kommentarer(1)//www.laxfiskaren.se/#post92