Laxfiskaren

Laxfiskaren

Om den här sidan!

Laxfiskaren berättar fiskehistorier och ibland finns det sanning bakom dem.

laxen@laxfiskaren.se

Casting Tävling Juniorer

FiskehistorierSkapad av Leli tor, april 23, 2015 22:45:32
Casting är det sportfiske?? Tävla och ungdomar?Ja varför inte...
Eftersom vi har en förening full med ungdomar/barn som älskar flugfiske var vi tvungna att testar Casting. Vi hade ju kört någon form av tävling innan men i amatör tappning. Nu skulle vi göra en stor Juniortävling med allt som hör till.
Hösten 2014 satte vi igång att planera och ville bjuda in föreningar i syd Sverige. Allt var klart arenan var bokad, priser, mat och vi skulle få proffs hjälp av Nicklas Eriksson och Gunnar Rask Nilsen. Båda dessa herrar är stora i sporten och det var en ära att få så fin hjälp, då vi kan ju typ inget.
Tävlingen skulle äga rum i April och inbjudan var skickad, nu var det bara att vänta och se hur många som skulle anmäla sig.
I mars gick pappa bort hastigt,han som var en stor del av planeringen inför denna tävling . Att genomföra en tävling kändes långt borta mitt i sorgen.
Nicklas som jag även har äran att jobba med blev en stort stöd för att kunna genomföra den. Han menade att vi kör en test och gör inte detta till en stor sak. Vi kör lite träning på fm och en lätt tävling på em i två grenar.
Då vi hade ett gäng från Trelleborg som ville komma upp och delta blev detta ett bra beslut. Dels för att se om man kan ha en inomhustävling och om lokalen fungerade. Hur skulle ett upplägg för en juniortävling se ut och hur långt kan ungdomar klara som bara bedrivit flugkastning som en fiskeaktivitet.
Dagen blev kanon trevlig med utbytte mellan föreningar och ungdomar/barn som fick upp ögonen för just sporten Casting.
Gunnar och Nicklas delade upp gänget i två grupper och finslipade på deras teknik. På em körde vi en tävling i två grenar, distans och precision. Häftigt att se dessa ungdomar kastar så långt efter att just bara fått tekniken justerad.
Alla som var där tyckte att Casting var riktigt kul och kanske i framtiden har vi nya castingexperter.
Tänk att tekniken kan avgöra ett flugkast så otroligt mycket, alla körde distansen på samma spö och lina ändå kan det skilja så i längd.
Stort tack till alla som medverkade och framförallt till Gunnar och Nicklas.

  • Kommentarer(1)//www.laxfiskaren.se/#post225