Laxfiskaren

Laxfiskaren

Om den här sidan!

Laxfiskaren berättar fiskehistorier och ibland finns det sanning bakom dem.

laxen@laxfiskaren.se

Jultomten kom tidigt i år till Fiskeklubben Laxens ungdomar.

FiskehistorierSkapad av Kenneth ons, december 18, 2013 22:28:10

Jultomten kom tidigt i år till Fiskeklubben Laxens ungdomar.

I början på veckan fick klubbens ungdomar en stor låda med flugbindningsmaterial från Sven Axelsson, Ängelholm – Materialet är mycket välkommet kan jag lova då det binds flugor i klubbstugan på måndagarna så det står härliga till – Ett stort tack Sven för din givmildhet.

Nu i dag kom nästa julklapp till ungdomarna. Klubbens ungdomar fick i dag svar på deras ansökan om att driva två projekt ”sötvattenprojektet” med uppföljningen ”Vatten och miljövård Halmstad kommun”

Sötvattensprojektet kommer att ske april-maj 2014 . Tanken är att vi i detta projekt skall ta hjälp av Hans Göran Hansson, Hjo för att se och lära av deras arbete i Hjoån – ett arbete som vi tycker har gjort ett stort arbete för livet i Hjoån. Med andra ord - Vi vill åka till Hjoån och få en guidning i ån och i deras arbete. Vi vill lära oss av dem och sedan ta med deras arbete hem till våra vattendrag. Utöver detta har vi nu löfte från Martin Ångnell att med hans hjälp se på livet i och kring sjöarna på Hökensås.

Vatten och miljövård Halmstad kommun är ett uppföljnings projekt där vi skall utföra biotopsinventering av lekbäckar för lax och öringar runtom i Halmstad kommun. Här är tanken att bege oss ut i skog och mark för att undersöka bäckar och små vattendrag. Vad vi här önskar undersöka är vattenkvalitet, insektsliv, förekomst av fisk samt vad som kan göras för att förbättra densamma. I detta projekt kommer vi att ta hjälp av någon som kan det här med El fiske samt någon expert på insektslivet under och kring våra vatten.

Naturligtvis skall vi som vanligt fiska även nästa år vilket gör att när vi är i Hökensås så kommer fiskeutrustningen att vara med. Men önskan med dessa projekt är att lära oss för framtiden.

De som möjliggör dessa projekt är ekonomiska medel från Ung i Halland – vi får 15 000 kr till respektive projekt. Naturligtvis räcker som vanligt inte dessa pengar – utan här är målet att få sponsring från Fiskeklubben Laxen som andra intressenter.

Ung i Halland är ett projekt som möjliggör för dem som är mellan 13-25 år att driva dina egna projekt och se till att Hallands landsbygd blir en roligare plats att leva på! Ung i Halland drivs av Leader Halland och finansieras av Hallands kommuner och EU.

Attan vad kul detta är.  • Kommentarer(0)//www.laxfiskaren.se/#post213