Laxfiskaren

Laxfiskaren

Om den här sidan!

Laxfiskaren berättar fiskehistorier och ibland finns det sanning bakom dem.

laxen@laxfiskaren.se

Halmstad kommuns huvudlösa intresse för sportfiske

FiskehistorierSkapad av Kenneth mån, mars 18, 2013 00:55:02

Jag fick i föra veckan information om nya regler för fiske i Nissan.

Att reglerna ändrade när det gäller fiske i Pool 0 – Tidigare var det fritt att fiska från den 15 maj nedströms slottsbron mot havet vilket nu är borttaget – detta innebär att det vid fiske på denna sträcka alltid behövs fiskekort från 1 mars till 30 sept.

Funderade en del på detta i veckan. Jag anser att Halmstad kommun bedriver en huvudlös inställning till sportfisket i Halmstad – alltså till alla de som inte tycker om eller har råd att spela golf. När nu allt fiske i hamnen är avstängt genom hamnbolaget – med andra ord går det nu endast med livet eller armar och benbrott som insats att fiska på den nya hamn armen kommer så Halmstad kommun med krav om fiskekort på resterande del.

Nu har det tillkommit att man stänger även övrigt fiske genom att Halmstad Kommun, Sperlingsholm och Wallbergs som största intressenter i Nissans FVO nu även kräva fiskekort vid övrigt fiske i Nissan – nedströms slottsbron tycker jag att måttet är rågat.

Det är en stor skara personer som med denna huvudlösa inställning från Halmstad kommun nu kommer i kläm – pensionärer, arbetslösa, invandrare, ungdomar – i kläm enbart i jakten på pengar och åter pengar - men inte enbart dessa utan även många turister och personer som har sin inkomst från just sportfisket.

Någon sa i veckan – undra om detta är lagligt.Personerna i fråga har för sig att Nissan nedströms Wallbergs till havet är ett område som likt i Falkenberg nedströms Fajansbron och Stockholm ström är områden som gavs till invånarna redan på den tiden Gustav Vasa var regent i Konungariket Sverige. Det skulle vara ytterst intressant om någon historiskt kunnig person kunde forska i detta.

Men helt klart är det åt fadders att Halmstad kommun inte har förstånd att stå mot de stora markägarnas pengar intresse. Vist känner jag till att pengar luktar inte och det är möjligen att några små ören även hamnar i kommunens kassa men allt är inte pengar i en upplevelsestad som Halmstad  • Kommentarer(2)//www.laxfiskaren.se/#post206