Laxfiskaren

Laxfiskaren

Om den här sidan!

Laxfiskaren berättar fiskehistorier och ibland finns det sanning bakom dem.

laxen@laxfiskaren.se

Var det bättre för

Sur gubbeSkapad av Kenneth sön, februari 17, 2013 19:12:07

Jag vet inte om det var bättre för eller om det enbartär jag som börja bli gammal. I veckan som gick fick vi tre nyheter som sticker ut utöver det vanliga . Vi fick höra Vattenfall –( statens ) fantastiska yrkesskicklighet när det gäller att göra affärer - minus 15 miljarder på ett bräde som man satte sprätt på i utlandet - hu det är mycket pengar det.

I denna andemening så fortsatte nyhetsflödet med att staten som kompensation måste spara några Ett hundra tretio miljoner kronor på vattenvård – anslagen till Havs- och vattenmyndigheten vilket gör att årets fördelning av medel till landets länsstyrelser för att hantera den kraftiga minskningen av medel till insatser för havs- och vattenmiljö nu kommer att starkt påverkas.

Naturligtvis var vår jordbruksminister – han som även ansvar för landets fiskepolitik till den grad att han inte litar på experter och forskare nu åter i rampljuset. Denna gång var det jordbrukspolitik som frågan gällde – närmare bestämt fusk med hästkött. Nu kan alla ge sig den på att Eskil Erlandsson kvickt var framme – han litade denna gång tillfullo på alla experter och var riktigt på alerten så även i Bryssel sägs det. Min undran är vad är det för skillnad på experter - är våra fiskeexperter dåliga eller är det helt enkelt att bönder prata lättare med bönder på bönders vis.

Nu skall vi inte gnälla för mycket på Eskil Erlandsson – i Tv4-programmet Veckans politik fick i veckan besök av Isabella Lövin och landsbygdsminister Eskil Erlandsson. Under intervjun gratulerade Erlandsson EU-parlamentarikern Lövin och de övriga 502 i EU-parlamentet, som röstat igenom en förändring av den gemensamma fiskepolitiken. Erlandsson lovade även att stödja parlamentet i den kommande förhandlingen med ministerrådet, där han själv ingår. Jag är ändå lite orolig då det i Bryssel inte talas ett bonde språk.

Utöver dessa härliga nyheter kom så även Swedbank den glädjande nyheten att de skall sluta att hantera pengar – nja de skall sluta att till sina kunder tillhandahålla kronor och ören. Det framgick inte av nyhetsflödet vad banken i framtiden skall syssla med - möjligen är det någon typ av hästhandel som de snegla åt

I de senaste veckorna fick jag även två tidningar i min brevlåda – Flugfiske i Norden och tidningen Svensk Fiske – ja naturligtvis kom med dem en attan stor mängd inbäddad reklam som jag betalat dyrt för att få. Som vanligt öppnande jag förpackningen och bläddrade förväntansfullt i tidningarna men hu åter var det en besviken sportfiskare som lade dessa till de övriga. I sportfiskarna var det en intressant artikel om Hertingen i Falkenberg men för mig var det allt. I Flugfiske i Norden – nja möjligen en artikel om Laxen och flugan. I övrigt var det som vanligt en massa skåpmat som kan vara bra att läsa på dasset när man ändå sitter där och gör ingen nytta. Kenneth  • Kommentarer(0)//www.laxfiskaren.se/#post198