Laxfiskaren

Laxfiskaren

Om den här sidan!

Laxfiskaren berättar fiskehistorier och ibland finns det sanning bakom dem.

laxen@laxfiskaren.se

Är mamma hemma?

Sur gubbeSkapad av Kenneth sön, november 11, 2012 12:25:05

När attan skall barnen fråga är pappa hemma?

Inte för att jag är avundsjuk inte. Nej sådant trivialt håller inte jag på med men var gång telefonen ringer och jag svara hör man.

Är mamma hemma, är mamma hemma, är mamma hemma. – Man hör aldrig hej pappa det var dig jag önskade prata med eller är pappa hemma. De enda samtal som jag nu på ålderns höst är från säljare av lotterier, böcker eller tidningar och de önskar jag slippa. Har ni tänkt på att alla säljare numera börja sitt samtal med ”jag skall inte sälja något utan du skall få det eller det i gåva”. Inte attan får man en bok, tidning eller en lott till miljonlotteriet som gåva utan där finns alltid en hake och det är just att köpa framöver.

Var gång telefonen ringer och det är från barnen och det gäller att passa våra härliga barnbarn så hör man alltid ”är mamma hemma”. Var gång samma barn ringer för att prata bort en stund så hör man är mamma hemma. När barnbarnen ringer ”är mormor eller farmor hemma” Det är som om jag inte finns.

Till och med Tessan – min idiotiska Border Collie går hellre till frugan nu mera och när det gäller att gosa och liknade då är tycket är ömsesidigt från frugan är jag även här överflödig. Alltså Tessan har tagit min plats på kvällen när gäller att gosa med frugan. – När det gäller denna idiotiska Border Collie duger husse enbart till när det gäller att följa med på fiske eller en åktur med bilen. När frugan numera bakar och där den härliga doften vandra genom huset i den grad att snålvatten rinner i mungipan på mig bli min fråga om ett smakprov . Nej det är till klubbens ungdomar på måndag och den får du inte smaka. Även här känner jag mig som luft men även utsatt för ett djävulsk totyr.

Nu är ändå inte livet nattsvart inte! - Det händer ändå att jag även i dag får telefon från barnen men då är det mer av att bilen inte fungera eller kan du fixa ett spö som barnbarnen har brutet av, eller kan du göra det eller det och man får vara glad även för det lilla

Inte ens på fars dag får man höra i telefonen är pappa hemma utan även nu - ”Är mamma hemma” ”är mamma hemma”

Jag skall attan skaffa mig en ny hund – en otäck ful pudel - vilken är det hundtyp jag och frugan tycker minst om. Ett hundskrälle som hatar att åka bil och fiska och han skall var så ful i trynet att inte ens frugan tycker om att gosa med den. - Men jag skall även säga upp alla telefon abonnemang så att jag framöver slipper alla idiotiska säljare och att känna mig som luft i denna familj. När det gäller frugans bakande av alla goda kakor som klubbens ungdomar skall ha på måndagskvällarna får jag attan fixa detta problem med en ny ventilation i köket samt att åka till ICA och köpa några Wienerbröd

Nej jag är inte avundsjuk på fars dag!  • Kommentarer(0)//www.laxfiskaren.se/#post189