Laxfiskaren

Laxfiskaren

Om den här sidan!

Laxfiskaren berättar fiskehistorier och ibland finns det sanning bakom dem.

laxen@laxfiskaren.se

Resa till England och London

ResedagbokSkapad av Kenneth mån, oktober 31, 2011 20:47:13

Årets återkommande höstresa till England gick denna gång till London i goda vänners lag. Att resa innebär som vanligt mycket planerande – beställa flyg, hotell, och resa till och åter till flygplatsen. Denna gång var det extra trevligt då vi var tre par som skulle i väg vilket innebar att vi fick möjlighet att träffas ett par tillfällen för just planerandet.

Allt nog - flyg beställdes så även övrigt men som vanlig är ändå frågan hur bra är vårt hotell där vi skall bo och hur attan hitta vi det. Men hu vad tråkigt det är att packa.

Efter mycket planerande och telefonsamtal bar det så i väg med buss från Halmstad till Köpenhamn där vårt flyg förhoppningsvis vänta på oss - men på vägen blev det naturligtvis intagande av resans första Gammeldansk.

Efter att vi snabbt blev av med vår enda väska som checkades in bar de så i väg till säkerhetskontrollen där det naturligtvis blev stopp för en del av oss. Det här med säkerhetskontroll är ett nödvändigt ont men nog attan borde personalen vara mer människa än polis på detta ställe. Detta med polis drabbade mig då jag stod och väntade på dem som fick problem. Det var en av personalen som fick spader av att jag stod och väntade med ett leende - hon ansåg att jag skulle försvina och inte stå där och vänta på en av mina reskamrater som hade blivit stoppade. Ja stoppad innebar att han fick visa sitt vackra bröst vid säkerhetskontrollen därav mitt stora leende. Men hu så får man inte göra - vänta med ett leende i en säkerhetskontroll.

Allt nog efter ett par timmas väntande vilken tillbringades med ett par glas öl bar de så i väg med Norwegians flyg till London Gatwick där den återkommande frågan infann sig är det fram eller tillbaka klockan skall ställas.

Vi var kloka nog att ta en taxi på Gatwick till vårt hotell om inte denna klokskap skulle vi säkert farit runt i London än i dag i letandet. Hotellet som jag var lite orolig för visade sig vara ett toppenställe – snyggt, rent och med mycket gott om plats för vår resesällskap - vilket innebar att stämningen redan första kvällen trots en lång dags resande var på topp. Det här med att vårt hotell var en lägenhet som vi själva rumsterade i innebar samtidigt att vi kunde fixa vår frukost själva till en låg peng.

Var dag i London började med att vi inköpte en dags biljet för tåg, tunnelbanan och buss vilket visade sig vara ett bra beslut då vi under de tre dagar vi var i London åket mycket tunnelbana i vår iver på att se det vi hade bestämt oss på men framförallt att besöka olika marknader.

Hu tre dagar i London går fort och det är framförallt en marknad som vi blev fäst vid och som säkert en del av kommer att återvända till nämligen Camden Market.


På Camden Market är jag övertygad om att vi skulle kunna tillbringa många timmar men då det stod mycket mer på dagordningen använde vi enbart fyra timmar här. Marknaden Portobello Road som de flesta av oss hade stora förväntningar på var däremot en besvikelse.


Efter tre dagars hårt arbete med besök på många marknader, på Trafalgar Squar, Buckingham Palace, London Bridge, Oxford Street, Harrods men framförallt mycket tunnelbane åkande var det så dags att avsluta denna resa.


Hem gick i omvänd ordning –taxi till Gatwick, flyg till Kastrup och buss till Halmstad och som vanligt uppkom frågan om vi skall flytta klockan fram eller tillbaka.

Det var en riktig trevlig resa i gott kamratskap  • Kommentarer(0)//www.laxfiskaren.se/#post147