Laxfiskaren

Laxfiskaren

Om den här sidan!

Laxfiskaren berättar fiskehistorier och ibland finns det sanning bakom dem.

laxen@laxfiskaren.se

Var i Laholm i veckan på Laholm Laxfiske årsmöte

Sur gubbeSkapad av Kenneth tis, april 26, 2011 09:43:55

På vägen till mötet körde jag förbi Lagan då jag ansåg att det skulle vara intressant att se hur fisket var vid tillfället och att det var länge sedan jag var vid vattendraget för att fiska. Jag kunde snabbt konstatera att det var många som fiskade i detta vackra vattendrag denna dag vilket var förståligt i det vackra vädret men även att det är nu det börja hända något med just laxfisket.

Att man från Laholm bryr sig om sitt vattendrag kunde jag snabbt konstatera – rent och snyggt och tömda papperskorgar. Vad som var nytt vid Lagan var att man på norra sidan av vattendraget nu har tagit bort en massa träd vilket gör att det nu är lättare att fiska på denna sida än tidigare vilket är bra. Laholms Laxfiske är en väl fungerade fiskevårdsförening som aktivt arbeta med fiskevår i Smedjeån där det nu efter en del svårigheter äntligen skall komma i gång med arbetet i biflödet Edenberga ån.

På årsmötet visades en film från Danmark över en dansk fiskegrupps årliga resa till Laholms laxfiske. Senaste var det femtio danskar på resan som hade hyrt vandrarhemmet i Laholm under tre dagar för att ha som bostad under deras fiske i Lagan. Det var en trevlig film som kommer att sändas i TV4 Danmark i år vilken kommer att ge god pr. till Laholms laxfiske men även till Laholm som stad.

När man ser hur bra man sköter sitt fiske i Laholm blir man grön av avund och skäms över Halmstad Kommun - en kommun som inte har förstånd att ta vara på sina möjligheter som Nissan kan ge.

Jag påstår att Laholms Laxfiske i dag är Sveriges bästa laxvatten, ett vatten som slår Mörrum med hästlängder om man ser till fångade fiskar. Ok det är inplanterad lax som sätts ut i kompensation för kraftstationsutbyggnaden i Lagan men så är det även i Mörrum men där det är öring man sätter ut i vattensystemet. Mörrums styrka är just Mörrums ån – inget vattendrag har den skönhet som detta vattendrag någon stans i Europa och här har man möjligheten att fånga de där riktigt stora laxar och öringar som alla drömmer om.

Nissan kunde bli en kombination av Mörrums sköna stränder och Lagans fantastiska fiske om man från politiskt förstod detta värde - men nej i Halmstad skall allting vara lagom och av denna orsak nöjer vi oss med golf och bad och glömmer Nissans skönhet uppe vid Sennan. Detta är en skam för Halmstad och en förlust för sportfisket i Sverige som kostar Halmstad Kommun många skönar slantar och uteblivet arbetstillfällen.

  • Kommentarer(0)//www.laxfiskaren.se/#post137