Laxfiskaren

Laxfiskaren

Om den här sidan!

Laxfiskaren berättar fiskehistorier och ibland finns det sanning bakom dem.

laxen@laxfiskaren.se

Våren har kommit

FiskehistorierSkapad av Kenneth mån, april 11, 2011 14:11:31

Hej, våren har kommit. Ja jag vet att alla säkert har upptäckta att det är vår men det tål ändå att upprepas. Normala människor passa på att åka ut och fiska i vårsolen men detta gäller inte hos familjen Bengtsson - här vankades det andra bullar. Ja alltså min fru tvingade inte mig till att arbeta med trädgården men hade ni sett den mängd prylar som frugan tagit ut från altanen under lördagen då jag var på seminarier med Sportfiskarna hade ni även bestämt er från att arbeta med trädgården. Hon stälde det naturligtvis allt detta på min vår vinter trötta gräsmattan med följda att enbart för grannsämjan skull jag var tvungen att tagit beslutet att fiske får vänta denna vårdag.

Denna fantastiska helg gick således i sportfiskets tecken på lördagen och trädgården på söndag och jag kan nu stolt informera att min altan är handskurad med såpa, första grillningen med ett glas av himmelska drycker är avklarad. Förutom detta fick jag tid i fredags att hämta hem min husbil med följd att det även här vankas mycket arbeten om jag känner frugan rätt.

Om inte detta räcker som vårtecken kan jag informera att jag såg några tranor som gick på en äng inte långt från bostaden i veckan samtidigt jag med glädje kunde konstatera att isarna på våra sjöar har försvunnit. -Vilket i sin tur innebär att det är dags att ge sig ut efter årets första gädda när jag nu får tid.

Vidare har årets första blommor slagit ut i min trädgård och fåglarnas bråda arbeten med att finna sig en bostad har börjat. Ett vårtecken var även årets första citron fjärils ankomst och humlans vårtrötta flygtur i dag.

Ett vårtecken i klubben var årets första fisketävling i lördags – hur det gick har jag ingen aning om. Ett tråkigt vårtecken var rapporten om årets första tjuvfiske med nät på Västra stranden.

Ja nog är det vår.

  • Kommentarer(0)//www.laxfiskaren.se/#post135