Laxfiskaren

Laxfiskaren

Om den här sidan!

Laxfiskaren berättar fiskehistorier och ibland finns det sanning bakom dem.

laxen@laxfiskaren.se

Våren är fiskemässornas tid

FiskehistorierSkapad av Kenneth mån, april 11, 2011 13:43:16

Det är attan vad kul det är att besöka olika fiskemässor, i mitt fall ligger intresset i dag inte att köpa en massa nya prylar utan mer att träffa folk och se å lära. När det gäller att köpa prylar så blev det mer än väl av denna vara i England i höstas vilket innebär att jag säkert har krok och fjädra i många år.

Vad som locka mig till dessa mässor är mer att träffa goda vänner med samma flugfiskeintresse som jag samt se och lära av alla duktiga flugbindare som förekommer på mässorna. Detta med duktiga flugbindare på mässorna innebär att jag lägger mycket tid just på flugbindare torget med målet att snappa upp några spännande knep till mitt flugbindande. Så även denna gång. Med mig hem var det många nya tankar om flugbindandet, nya mönster men framförallt ett nytt sug att binda flugor.

Både på mässan i Kolding Danmark som i Jönköping var det många duktiga flugbindare men jag uppfattar ändå mässan i Kolding vara ett strå bättre då det i mitt tycke var många fler duktiga flugbindare där än i Jönköping. I Jönköping var jag även besviken på att det var ett stort manfall vid mitt besök på flugbindartorget. – Ok jag vet att även en flugbindare behöver sträcka på benen samt få i sig en bit mat- har själv suttit på mässor och bundet flugor. Men ändå det var dåligt med flugbindare under den tid jag var på flugbindaretorget i Jönköping på söndagen och som sagt jag var där under lång tid.

Vidare har mässan i kolding den stora fördelen av att det är en ren flugfiskemässa och att det förekommer många utställare från Danmark, Norge, Frankrike men även från Holland och Tjeckoslovakien med nya material och idéer om flugfisket.

Resultatet av dessa två mässor blev inte inköp av en massa prylar, däremot åkte jag hem med ett stort sug till flugbindare städet.  • Kommentarer(0)//www.laxfiskaren.se/#post134