Laxfiskaren

Laxfiskaren

Om den här sidan!

Laxfiskaren berättar fiskehistorier och ibland finns det sanning bakom dem.

laxen@laxfiskaren.se

Fångstrapport Örekilsälvens Laxfiske

FiskehistorierSkapad av Kenneth tis, september 14, 2010 20:35:38

Var en sväng upp till Munkedal för att fiska efter lax i måndags – jag och frugan altså.

Örekilsälvens Laxfiske är ett ytterst trevligt och väl skött fiske som i mycket påminner om laxfisket i en mindre älv i Skottland – både till naturupplevelse som spänningen av att fånga en riktigt stor lax och hur man vårda denna pärla.

Vattnet sköts på ett sådant förträffligt vis att du aldrig någonstans påträffa en ölburk, papper eller gamla linor vid åkanten. Man har under älvens hela sträckning utplacerat ett stort antal papperskorgar – hur attan man har klarat detta i denna terräng – vilka töms med handkraft även detta en prestation när man tänker på hur älven flyter fram. Detta med papperskorgar och hur Martin med kamrater sköter och vårda detta fantastiska vattendrag båda gott för framtiden. Vidare det begränsade fiskandet i vattendraget har även sin betydelse.

Under hela vandringen ned för A - sträckan som jag och frugan fiskade denna dag - är ett strapatsrikt fiske men samtidigt en fröjd då var ny höljor och stryk har en möjlighet till fångst men framförallt nya naturupplevelser. Man måste vara uppmärksam på vad naturen kan bjuda på vid sitt besök vid Örekilsälven – är det inte en Snok eller en groda kan man om man har tur få se herr eller fru Bäver på nära håll.

När det gäller fisket i Örekilsälven måste jag även nämna Martin och hans kamrater på fiskekontoret. Ni som kommer till Munkedal för att fiska måste ha en stark mage då det alltid vankas kaffe - och här talar jag om riktigt starkt kaffe i sportfiskekontoret. Det är svårt att komma undan med en kopp utan normalt blir det två tre av dessa svarta droppar. Förutom kaffet blir det ett par av hans kakor och en massa härliga historier – en del ej rumsrena.

Fisket då – ja det blev en liten han lax på fångstrapporten som fick gå tillbaka till Örekilsälven vackra vattendrag - men vad då.

  • Kommentarer(0)//www.laxfiskaren.se/#post117