Laxfiskaren

Laxfiskaren

Om den här sidan!

Laxfiskaren berättar fiskehistorier och ibland finns det sanning bakom dem.

laxen@laxfiskaren.se

Flugfiskare och medlem i fiskekrokens brödraskap.

FiskehistorierSkapad av Kenneth mån, augusti 30, 2010 11:42:16

I veckan var jag och min dotter i Mörrum för ett par dagars fiske. Vi fiskade uteslutande uppe vid Vittskövle och hade parkerat min husbil vid EON:s stuga. Frugan var naturligtvis med – inte för att fiska mer för att se till att vi fiskande fick mat.

Vittskövle sträckan är ett fantastiskt område där Mörrumsån slingrar genom bokskogen vackert som dagen på sin väg mot Mörrum och Östersjön. Att Vittskövle är en bra plats att fiska på – som om jag inte viste det sedan tidigare - fick vi bevittna på torsdagsmorgonen då vi träffade en som under de tidigare timmarna hade fångat två laxar.

Det här med att ta med frugan på en fiske resa var ett misstag då de visade sig att de stunder då vi inte fiskade gick åt till tjej snack mellan frugan och min dotter – hu vad de kan prata - och här fick inte jag vara med. Ok mat fick vi i överflöd så här har jag inget att klaga på men attan vad mor och dotter kan prata om oviktiga saker när man ligger på fiske.

Att det är nya tider fick jag även uppleva vid strandkanten då min ordinarie Whisky nu helt plötsligt var utbytt mot ett par glas rödvin – en upplevelse som jag aldrig tidigare hade varit med om vid ett laxvatten och hoppas att slippa framöver.

Nu tror ni säkert att mitt fiske enbart bestod i att vara instruktör för min dotter men här tar ni fel. Även om det var länge sedan hon håll i ett tvåhands spö så gick det förvånansvärt fort för henne att åter få ordning på linan – med andra ord hon var mycket duktig med sitt fiske - så duktig att det var en stolt far som såg hennes fantastiska flugkastande.

Flugfiskare och medlem i fiskekroken brödraskap. – Under dagarna vid Mörrumsån träffade vi naturligtvis andra fiskare vid älven – personer som jag aldrig tidigare träffat men som vid mitt mötte kändes som att jag känt hela mitt liv. Denna osynliga loge ”Fiskekrokens Brödraskap” är en fantastisk sammanhållning mellan oss som har sportfisket som hobby - en sammanslutning som har medlemmar över hela vår planet oavsett om det nu gäller flugfiske, spinnfiske eller mete. Medlem i Brödraskapet har ingen åldersgräns, ras eller religion – samma gäller att här har plånbokens storlek ingen betydelse när vi träffas vid ett vatten. Alltså en fantastik loge som förenar alla i ”Fiskekrokens Brödraskap”

Var jag reser är det lätt att träffa dessa medlemmar – man besöker enbart en sportfiskebutik eller ett fiskevatten – det är där man säkrast träffa dessa fantastiska medlemmar. Det finns otroligt mycket att prata om mellan oss ”logen medlemmar” – allt från fiskevatten, flugval, väder men även bra ställen att inta sin måltid eller natthärbärge men även en eller annan dråplig historia.

Jag är övertygad om att ingen annan fritidssysselsättning oavsett om det är jakt, fotboll, golf – har den gemenskap som vi har i vår fantastiska hobby.

Jag är glad och stolt att tillhöra logen ”Fiskekrokens Brödraskap”

Fisket då – ja både dottern som jag fick känna fisk under våra fantastiska dagar vid Mörrumsåns vackra stränder.

  • Kommentarer(0)//www.laxfiskaren.se/#post116