Laxfiskaren

Laxfiskaren

Om den här sidan!

Laxfiskaren berättar fiskehistorier och ibland finns det sanning bakom dem.

laxen@laxfiskaren.se

Laxfisket i Falkenberg en otrolig vacker plats, Lagan ett säkert fiske - inte att jämföra med skräp - diket Nissan.

Sur gubbeSkapad av Kenneth sön, juli 25, 2010 18:19:30

Jag och frugan var en sväng i fredags eftermiddag och kväll i Falkenberg och såg på buskis på utomhus scenen vid Ätran – vilken vacker plats denna teater har- troligen Sveriges vackraste utomhus teater där den ligger med Ätrans vackra vattendrag som bakgrund.

Vid mitt besök passade jag naturligtvis på att besöka laxfisket i Ätran som denna dag hade besök av elva engelska fotbollsspelare vilka var en del av ett lag som låg på träningsläger här i Halland. Denna dag hade laget en vilodag och i stället för fotboll fiskade elva av dem lax i Ätran. – Att man valde Ätrans laxfiske under sin vilodag visar med all tydlighet vilken fantastisk resurs Falkenberg har i Ätrans laxfiske. Förutom dessa fotbollsspelare var där även många turister som i stället för stranden använde dagen till fiske vid sitt besök i Falkenberg.

Ätran med dess stränder och promenadstigar i Falkenberg är en vacker och välskött område som Falkenberg kommun sköter bra. Många - både turister som Falkenbergs bor använder dagligen dessa promenadstigar som rekreationsplats från dagens slit vilket är naturligt.

När jag som Halmstadbo kommer till Falkenberg och ser detta vattendrag med tillhörand stränder och promenadstigar blir jag grön av avundsjuka – så avund att man önskar direkt att flytta till Falkenberg.

Avund är även stor över att man som Falkenbergsbor har politiker som har haft förståelsen av att ta till vara och underhålla denna vackra natur - till fromma för sina invånare men även turister och nu elva engelska fotbollsspelare. –Samtidigt blir jag arg och ledsen över Halmstads flata politiker.

Laxfisket i Falkenberg kan inte jämföras med Laxfisket i Laholm när det gäller fångade fiskar. – Laholm är troligen Sveriges i detta avseende bästa lax vatten och klart bättre än Mörrum. Men fisket i Ätran bedrivs enbart på naturreproducerad lax och på en kortare och vackrare sträcka – alltså ett i mitt tycke klart bättre fiske.

Fisket i Ätran är förnärvarande si så där – i fredags togs det en lax – men under rådande väderförhållande måste det ändå ses som ett godkännande. Tills i fredags hade man fångat 123 laxar där den störste vägde över 9 kg – vilket jag tyder som klart godkänt.

Laxfisket i Laholm med avseende på fångad fisk är avsevärd mycket bättre än Ätran och skall man ha störst möjlighet att komma hem med en lax efter sitt fiske här i Halland - skall man helt klart åka till Laholm där man vart år fånga över två tusen laxar.

Halmstad med sitt Laxfiske i Nissan då – hu det går inte att jämföra i samma universum. Nissan är ett vattendrag som politikerna i Halmstad struntar i - så även Nissans fiskevårdsföreningen.

Att Halmstad kommun som är känt för uttrycket lagom och att ingen skall sticka ut vet alla. – Men att kommunens politiker tror att ordet lagom även betyder att man skall missköta kommunens resurser till den grad som man i dag gör med Nissan är troligen inte känd utanför kommunens gränser.

Vattendraget Nissan är i dag misskött till den grad att ingen skulle få för sig att promenera längst detta skräpdike – inte ens om det gick – och jag tror inte ens en tokig turist eller en Halmstad "lagom" politiker skulle få för sig detta heller.

Att Halmstad kommuns politiker som alltid slår sig för bröstet och framhäver hur duktiga de är att ha fixat sandstranden i Tylösand, golfen och fotbollen i denna kommun skulle lyfta blicken och se sig om är för mycket begärt.

Och att samma politiker anser att man har en kommun som alltid måste vara ett föredöme när det gäller att införskaffa hastighets skyltar och bygga rondeller på fel plats - samtidigt som man med stor iver spara pengar på att ha gatubelysningen släckt på nätterna och att avskaffa julgranen på stora torg mm i iver mot medborgarnas önskan är stygelse - men något man är stolt över.

– Att samma politiker ens skulle få för sig att sända en tanke till dagens skräpdike Nissan som tyvärr genomkorsa Halmstad är för mycket begärt av dessa ”lagom” till politiker.

Men tack och lov nu har även turistbyrån i Halmstad insett att laxfisket i Nissan är under all kritik och som en följd av detta nu slutat med att marknadsföra staden som ”Laxastaden Halmstad” och som på turistmässan i Göteborg i våras endast marknadsföra Halmstad som ”Golfstaden”

Nej dessa ”lagom” politiker som i sin vardag måste tänka på golfen, fotbollen och bygga nya arenahallar med tillhörande rondeller - har så mycket att göra med dessa stora frågor och att dessa enfaldiga ”lagom” politiker tror att alla turister stanna i Halmstad enbart för stranden i Tylösand, golfen och fotbollen är en styggelse som kosta oss Halmstadbor många stora slantar vart år. – Men vi ”lagom” Halmstad bor får skylla oss själva - när vi nu har denna ”lagom” tanken i Halmstad.

Möjligen kan vi ursäkt oss Halmstadsbor med att vi inte har några riktiga politiker som Falkenberg, Laholm och Varberg.

Vem skulle få för sig att ta elva engelska fotbollsspelare till laxfisket i Nissan och vilken turist skulle få för sig att stanna en extra dag i Halmstad för att fiska lax i Nissan – Många idioter finns i vår herres hage men så tokiga tror jag inte ens våra besökande till detta ”lagom” Halmstad är.

Fy attan vad jag skäms över Halmstad kommun och våra politiker – Frågan är om det inte vore bättre att kulvertera Nissan - i stället för att bygga en bro över skräpdiket. Jag ger mig fan på att vi skulle få ett EU bidrag till detta och det vore mycket bättre för oss alla som till nöd dagligen måste se eländet.

Hu vad avundsjuk jag är på Falkenberg och deras invånare – men även på Laholm och Varberg som har politiker som vågar göra något för sina invånare och gästande turister och inte enbart införskaffa nya vackra hastighets skylta till medborgarnas ilska.

Och till Er turister som önskar fiska lax och ha en trevlig vistelse på semestern i sommar.

Åk till Laholm om ni skall ha störst möjlighet till att fånga en lax. – Åk till Falkenberg om ni skall ha ett ytterst trevligt fiske i vacker miljö. – Skall ni ha störst kulturutbyte åk till Varberg. - PS. alla dessa städer har även golf, sandstrand och fotboll.

Men för attan ge fan i att åka till Halmstad - en stad med enbart ”lagom” politiker och ett skräpdike med namn Nissan och ett skyltraseri utan motstycke i Europa.

  • Kommentarer(0)//www.laxfiskaren.se/#post111