Laxfiskaren

Laxfiskaren

Om den här sidan!

Laxfiskaren berättar fiskehistorier och ibland finns det sanning bakom dem.

laxen@laxfiskaren.se

Fisketidningar och annonser

Sur gubbeSkapad av Kenneth mån, maj 19, 2014 19:17:05Fick i vecka tre fiske tidningar
- och skall jag vara ärlig så kunde jag vara utan en del av dem.

Först är det märkligt att Allt om Flugfiske, Fiskejournalen och tidningen Fly&tie kommer samma vecka – vilken idiotisk planering det måste vara på dessa tre tidningars redaktion att sända ut tidningarna samma vecka och om man betänker att det är samma ägare – Aller Media tidningar så blir idiotin ännu mer tydlig. Det är inte konstigt att man har svårt med lönsamheten på tidningarna med denna planering.

I mitt tycke är det i dag näst intill skräptidningar dessa tidningar som enbart innehåller en massa annonser som jag för sura pengar betala för att läsa. Inte ens tidningen Fly&tie som tidigare har varit ok är i dag i mitt tycke värd de 99 kronor som tidningen kostar. Jag förstår att det är svårt att få lönsamhet i en liten tidning utan annonser men när tidningarna som i dag nästan uteslutande är just annonser kan man undra tidningarnas värde. Att dessa tidningar samtidigt oftast översållas med artiklar om exklusive fiske i främmande länder så tappar jag intresset.

När attan kommer någon att ta fram en tidning om flugfiske, flugbindning, materialkännedom och var och när jag använder flugorna – alltså presentations teknik av flugorna det är ju det här vi som älskar flugfiske behöver.

Nu skall det trots allt minskas i detta tidningsflöde då förlaget Aller Media tidningar har beslutat att tidningen Allt om Flugfiske och tidningen Fly&tie skall bli en gemensam tidning. Sammanslagningen kommer att gälla från och med den 11 sep då Fly&tie skall ingå med en egen avdelning i Allt om Flugfiske.

Man skryter med att tidningen skall komma ut med sex nr/år och att tidningen under högsäsong kommer att vara tjockare – hela 108 sidor! - Vilket attans trams och fals marknadsföring – dagens tidning Fly&tie är på 100 sidor och Allt om Flugfiske är på 92 sidor – den nya tidningen kommer att innehålla både reportage, pryltestsamt flugbindning samt en attans stor mängd reklam. Inte attan får jag som prenumerera på både tidningarna mer läsvärt med denna sammanslagning. – Enligt uppgift skall Fly&tie delen vara på 25 sidor med inriktning på flugbindning men vad då hur kan detta bli mer än i dag?

– Man skryter med att alla prenumeranter skall automatiskt få den nya tidningen samt ett extra numer utan kostnad – men hallå vi som prenumerera på båda tidningarna vad händer med oss – blir det enbart en extra tidning även här.

Säg som det är - tidningarna har inte ekonomisk bärighet var för sig och att man således nu har bestämt sig för att lägga ner tidningen Fly&tie och flytta flugbindningen till tidningen Allt om Flugfiske samt försköna detta med en massa vilseledande text.

Trams och fals marknadsföring är det i mina ögon.

Ok jag vet att det är jag som är tokig som presumera på dessa tidningar och får skylla mig själv men nog attan ----  • Kommentarer(0)//www.laxfiskaren.se/#post221

BroPass – Öresundsbron Konsortiet ett skämt som man blir grundlurad av

Sur gubbeSkapad av Kenneth tor, april 24, 2014 14:52:35

BroPass – Öresundsbron Konsortiet ett skämt som man blir grundlurad av

Var en sväng till Tyskland i går och inköpte en del himmelska droppa. Att det blev en del kan alla förstå då det i mitt fall vankas fest med många gäster den 24 maj.

För ett år sedan blev jag kund hos Öresundsbro konsortiet och tog ut ett bro pass som ev kunde vara bra att ha vid resor till Danmark och Tyskland.

När jag och några vänner nu planerade att inköpa en del himmelska droppa i Tyskland kom Bro pass på tal och att det går att använda vid resa på färjan Helsingbor/Helsingör och Rödby /Pytgartd

Vis tusan gick det men till ett pris som var femtio procent dyrare än ordinarie resande - EasyGo som ingår med Bro Pass är en gratisservice, som man har tillgång till när man har ett BroPass.

Ok på deras hemsida när man lusläser stå att man skall undersöka Kontrollera priset hemifrån och att priser och villkor varierar från betalningsanläggning till betalningsanläggning

Men vem fan gör detta – i mitt fal trodde jag i min enfald att har man ett samarbete med andra så skall det gagna kunden inte tvärt om. Det är som om jag använder mitt Visa kort när jag handla – kanon bra men du får betala femtio procent mer för varan – eller om du använder ditt BroPass vid vistelse i Köpenhamn så är du extra välkommen då vi tar femtio procent mer betalt av dig.

Nej alla vänner – akta er för BroPass - skämtet du blir som jag grundlurad.  • Kommentarer(0)//www.laxfiskaren.se/#post220

Bättre fiskemöjlighet till kommande generation?

Sur gubbeSkapad av Kenneth ons, mars 05, 2014 18:50:51

Ibland undra jag över spännvidden och intresset mellan oss sportfiskare- mellan att lämna en bättre fiskemöjlighet till kommande generation och mitt egna jag.Som exempel laxfisket i Nissan där åsikterna är rätt enkelriktad. – Allt är kraftstations ägaren och FV föreningens fel och av denna orsak skiter jag i om det knakas lax eller ej så länge kraftstationernas ägare och FV föreningen inte gör något.

Vist tusan har kraftstations ägaren den absolut största skulden till Nissans dåliga laxstam genom att det saknas möjlighet för alla fisk oavsett om den heter lax, öring eller ål att vandra upp och ned förbi kraftstationerna. Detta skrämmande fanstyg är ett resultat av tretiotalets industrialisering där vår lagstiftning och beslutanden inte har klarat av att rätta till detta i dag år 20114 - Men här är jag optimist nya tider och krav kommer att ändra på detta inom en snar framtid – säg tio eller tjugo år. Alla som följer diskussionerna känner till att EU:s lagstiftning ställer stora krav men även vår opinion från Älvräddarna som enskilda kommer att ha betydelse.

Vad som däremot gör mig mer bekymrad är inställningen från en del så kallade sportfiskare i Nissan, Ätran, Lagan som på andra platser – Varför skall jag bry mig när just kraftstations ägaren inte gör det?

I Nissan har vi i dag en ytterst svag laxstam. Förgående år vandrade det upp ca 50 laxar i laxtrappan förbi Wallbergs. Till detta skall läggas att frivilliga krafter lyfte förbi ca 110 laxar samt möjligen att ett femtiotal laxar valde att vandra genom den gamla laxtrappan vilken fungera vid högvatten. Med andra ord var det ca 200 laxar som fick möjligheten att leka uppe i Nissan och Sennan ån. Till detta skall läggas att de såkallade sportfiskarna i Nissan knakade 55 laxar – de flesta vid skafferiet vid Wallbergs och observera att 30 av dessa knakades av en och samma person.

Ja ni läste rätt det var inte mer än ca 250 laxar som år 2013 återvände till Nissan. Med andra ord enbart en spillra av Nissans möjlighet och det är här min stora fråga gäller.

– Ja vist känner jag till att det var ett dåligt laxår i hela västerhavet men det förringa inte deras inställning – jag skiter i laxstammen så länge ingen kraftstations ägare bryr sig.

Det skall här förtydligas att det nu inte enbart är de som fiskar i Nissan som har denna inställning. Vi hitta det i Ätran - Falkenberg och vi hitta det i Lagan. På båda dessa platser gäller samma – jag följer fiskereglerna och knaka allt det jag kommer åt. Säger reglerna att jag får fånga tre laxar under en dag så är det inte mitt fel att jag tar upp dessa tre laxar. Säger reglerna att jag får fånga alla laxhonor som jag kommer åt i augusti och september inom kvoten tre fiska så gör är det inte mitt fel att jag knakar dem.

Om vi vet med oss att vi har en så svag stam som den i Nissan hur attan kan vi som kalla oss Sportfiskare då resonera som att allt är kraftstations ägaren och FV föreningens fel och av denna orsak skiter jag i om det knakas lax i Nissan – jag har ju köpt fiskekort och följer gällande regler och har därmed all rätt att inte bry mig om laxstammen för kommande generation.

När skall dessa individer förstå att även vi som kalla oss sportfiskare har ett ansvar även om andra inte gör något – i detta fall kraftstations ägaren. Vi som sportfiskar, fiskar i dag inte för att ta hem mat till barnen utan för rekreation, naturkontakt och återhämtning från stress och sjukdom. Med andra ord ger det oss stora möjligheter att vara med och skydda och bevara en svag laxstam för framtiden.

Nu är det tack och lov inte så att andra inte bryr sig. Jag nämnde EU:s vatten direktiv som kommer att ställa nya krav på kraftstations ägaren men även på vattendragets bevarande mål. Till detta skall läggas Länsstyrelsens arbete med fria vandringsvägar och laxtrappor, kalkning av försurade sjöar och vattendrag men även att återställa lekområden samt kontroll. Ett gediget arbete av en myndighet som oftast får en massa skit.

Till denna skara som bryr sig skall även läggas Havs- och vattenmyndigheten, HaV, vilka nu inför nya regler för fiske efter lax och öring i Kattegatt och Skagerrak. Skälet är att bestånden av vild lax på västkusten försämrats sedan 1980-talet trots flera åtgärder för att förbättra miljön i vattendragen.

- Bara tre av laxbestånden, de i Himleån, Suseån och Stensån, når de bevarandemål som satts upp. Och de senaste beskeden från forskarna visar att den negativa utvecklingen fortsätter

Jag är övertygad att HaV framöver kommer att ifrågasätta sportfisket i Nissan som andra vatten som har en ytterst svag laxstam och som det sportfiskas på. Jag är övertygad om att de framöver kommer att göra en översyn av reglerna för fiske i Nissan för att ytterligare öka skyddet av lax och öring och deras beslut kommer säkert att vara lätta när dagens sportfiskare uttala sig – jag har ju köpt fiskekort och följer gällande regler och har därmed all rätt att inte bry mig om laxstammen för kommande generation. .

Vi MÅSTE alla bry oss om Nissans svaga laxstam som andra vattendrag och fiska ytterst försiktigt och knaka minimalt endast då kan vi visa HaV och beslutsfattare att vi även i framtiden kan bedriva ett sportfiske på Nissans förhoppningsvis kraftigare laxstam.  • Kommentarer(0)//www.laxfiskaren.se/#post217

Är det lämpligt att ordförande i Sportfiskarna Joakim Ollen för politis diskussion på fb.

Sur gubbeSkapad av Kenneth ons, december 11, 2013 20:51:51

Är det lämpligt att ordförande i Sportfiskarna Joakim Ollen för politisk diskussion på fb. som inte har med sportfiskefrågor att göra.

Joakim skrev ”Ibland är det ganska oklart vad olika partier står för och vilka skillnaderna egentligen är. Därför är det en bra dag för den som tydligt vill se vad valet nästa höst handlar om när S, SD, Mp och (förstås) V klart markerar att de är beredda till ett nära samarbete för att åstadkomma höjd skatt och tuffare marginalskatter - trots att det är statsfinansiellt betydelselöst och trots att Sverige behöver sänkt skatt på arbete, inte höjd!”

Jag skrev som svar på detta på fb ”Jag vet inte Joakim om det är rätt att du som företrädare för Sportfiskarna skall ge dig ut och prata och ha åsikter om politik på Fb. Ok alla har rätt att säga sin åsikt i detta land så även du men du företräder sportfiskarna, en opolitisk organisation hoppas jag.”

Jag skrev vidare ”Absolut får man ha en åsikt så även Joakim - men och åter men - han skall företräda alla oss som är medlem i Sportfiskarna som organisationen och han skall bedriva lobbying verksamhet för sportfiskets frågor hos alla politiska partier oavsett färg - jag har svårt att få detta att fungera om man går ut på fb med ett politiskt budskap”

Joakim svarade ”Kenneth, jag har uttryckt många åsikter under årans lopp och står för vad jag sagt - också när jag kritiserat den nuvarande regeringen, vid ganska många tillfällen, t.ex för svagt agerande när det gäller vattenvård och fiskevård”

Mitt svar – ”Joakim det är bra agerat i fiskefrågor - men som jag läste ditt uttalande så var det mer politik än fiskefrågor för en person i ledande ställning för en opolitisk organisation. Som jag ser det är det just så en person i din ställning skall agera kritisera och berömma i fiskefrågor - bedriva lobby verksamhet - var vän med alla - du företräder ju mängder av personer med olika politiska åsikter i en opolitisk organisation men åter men jag anser inte att du bör ge uttryck för egen politiska åsikt på fb och det var det jag skrev.”

Men åter men skall en företrädare för Sportfiskarna – en opolitisk organisation gå ut på fb och ha en politisk åsikt i frågor som inte berör sportfisket

  • Kommentarer(0)//www.laxfiskaren.se/#post212

Ett samtal från en säljare på Telge Energi

Sur gubbeSkapad av Kenneth ons, december 11, 2013 17:14:42
Ett samtal från en säljare på Telge Energi

Blev uppringd i dag av en säljare från Telge Energi som önskade sälja miljövänlig energi till mig. Säljaren upplyste mig om att man på Telge Energi starkt arbetade mot el från kolkraft och att vattenkraft, sol och vind är det rätta. När jag ifrågasatte Telge Energis vattenkraft med avseende på fria vandringsvägar - blev säljaren svarslös – han upplyste mig att det var hans andra dag på jobbet och skulle läsa på.

En time senare ringde samma säljare upp och sade att vist säljer man miljövänligt el från kraftstationer likt andra bolag i Sverige – el som kommer från vattenkraften genom börsen. Han sa att för klimatet ska ha en chans så måste fler sluta använda smutsig el från kolkraft och byta till ren el från förnybara energikällor som sol, vind och vatten. Ju fler som använder ren miljövänlig el desto högre blir efterfrågan och det leder till ökad produktion av ren el i Sverige. Det är ett av våra mål.
Naturligtvis upplyste jag säljaren om att jag är intresserad av miljövänlig el – alltså inget från kolkraft men utöver detta kräver jag av bolaget att man säkerställer fri vandringsväg vid kraftstationerna – upp som ner.

Jag upplyste naturligtvis om att jag inte var intresserad av energi från Telge Energi då de inte lever upp till mina krav och att jag i framtiden enbart kommer att köpa ”Fiskanpassad vattenkraft” – blev svaret det finns inte. Naturligtvis blev min kommentar – vist gör det – Tranås Energi säljer just detta och det är här jag kommer införskaffa mitt energibehov.

Jag upplyste säljaren att jag anser att Vattenfall, EO:n Fortum och Telge energi är samma skräpbolag. – Samtalet avslutades med att säljaren önskade en bra dag, tack för samtalet och att han skall läsa på i detta intressanta ämne.

Jag önska av den som skall sälja energi till mig att de underlätta för naturlivet och samtidigt kunna bevara den biologiska mångfalden med ett rikt växt och djurliv i vattendragen, kunna utnyttja vattendragens kraft med gott samvete och bidra till Sveriges miljömål ”Levande sjöar och vattendrag” samt ”Ett rikt växt- och djurli

  • Kommentarer(0)//www.laxfiskaren.se/#post211

En varning – Rekoproffset AB i Halmstad – I mitt tycke ett skoja företag.

Sur gubbeSkapad av Kenneth fre, december 06, 2013 11:04:06

En varning – bilfirman Rekoproffset AB i Halmstad – I mitt tycke ett skoja företag. Företaget gör som jag ser det allt för att lura kunden på pengar till ett undermåligt arbete.

Jag skulle reparera bromsarna på min bil samt byta en lamda givare – beräknad kostnad var 3 200 kr plus en och en halv timmes jobb. Nu efter tre besök är bromsarna fortfarande inte fixade trots att jag har betalat nästan 6 500 kr – bromsvajer måste bytas – vidare klara de inte av att byta en lamda givaren – vet inte vilken som skall bytas - trots detta fick jag betala givaren.

De ser ut som en fågelholk i nyllet – Efter detta fick jag nog av dem och avbröt alla förbindelser även vinterförvaring av mina däck. Nytt problem - efter en timmes letande kunde de så slutligen leta upp minna sommardäck som jag skulle ha på vinterförvaring – Men attan vad de letade genom alla skrymsel.

Fy fan för detta företag – några tusenlappar fattigare – en bil inte fixad – men trots det rätt glad att slippa att ha att göra med dem i framtiden.

Med andra ord det var sista gången jag eller min bil besöket denna skojarfirma.  • Kommentarer(0)//www.laxfiskaren.se/#post210

Var det bättre för

Sur gubbeSkapad av Kenneth sön, februari 17, 2013 19:12:07

Jag vet inte om det var bättre för eller om det enbartär jag som börja bli gammal. I veckan som gick fick vi tre nyheter som sticker ut utöver det vanliga . Vi fick höra Vattenfall –( statens ) fantastiska yrkesskicklighet när det gäller att göra affärer - minus 15 miljarder på ett bräde som man satte sprätt på i utlandet - hu det är mycket pengar det.

I denna andemening så fortsatte nyhetsflödet med att staten som kompensation måste spara några Ett hundra tretio miljoner kronor på vattenvård – anslagen till Havs- och vattenmyndigheten vilket gör att årets fördelning av medel till landets länsstyrelser för att hantera den kraftiga minskningen av medel till insatser för havs- och vattenmiljö nu kommer att starkt påverkas.

Naturligtvis var vår jordbruksminister – han som även ansvar för landets fiskepolitik till den grad att han inte litar på experter och forskare nu åter i rampljuset. Denna gång var det jordbrukspolitik som frågan gällde – närmare bestämt fusk med hästkött. Nu kan alla ge sig den på att Eskil Erlandsson kvickt var framme – han litade denna gång tillfullo på alla experter och var riktigt på alerten så även i Bryssel sägs det. Min undran är vad är det för skillnad på experter - är våra fiskeexperter dåliga eller är det helt enkelt att bönder prata lättare med bönder på bönders vis.

Nu skall vi inte gnälla för mycket på Eskil Erlandsson – i Tv4-programmet Veckans politik fick i veckan besök av Isabella Lövin och landsbygdsminister Eskil Erlandsson. Under intervjun gratulerade Erlandsson EU-parlamentarikern Lövin och de övriga 502 i EU-parlamentet, som röstat igenom en förändring av den gemensamma fiskepolitiken. Erlandsson lovade även att stödja parlamentet i den kommande förhandlingen med ministerrådet, där han själv ingår. Jag är ändå lite orolig då det i Bryssel inte talas ett bonde språk.

Utöver dessa härliga nyheter kom så även Swedbank den glädjande nyheten att de skall sluta att hantera pengar – nja de skall sluta att till sina kunder tillhandahålla kronor och ören. Det framgick inte av nyhetsflödet vad banken i framtiden skall syssla med - möjligen är det någon typ av hästhandel som de snegla åt

I de senaste veckorna fick jag även två tidningar i min brevlåda – Flugfiske i Norden och tidningen Svensk Fiske – ja naturligtvis kom med dem en attan stor mängd inbäddad reklam som jag betalat dyrt för att få. Som vanligt öppnande jag förpackningen och bläddrade förväntansfullt i tidningarna men hu åter var det en besviken sportfiskare som lade dessa till de övriga. I sportfiskarna var det en intressant artikel om Hertingen i Falkenberg men för mig var det allt. I Flugfiske i Norden – nja möjligen en artikel om Laxen och flugan. I övrigt var det som vanligt en massa skåpmat som kan vara bra att läsa på dasset när man ändå sitter där och gör ingen nytta. Kenneth  • Kommentarer(0)//www.laxfiskaren.se/#post198

Men Nissan då

Sur gubbeSkapad av Kenneth tor, februari 07, 2013 14:59:09

Den som letar efter fel skall finna något att anmärka på till och med i paradiset – men Nissan då

I Laholm pågår en diskussion om att bygga ett omlöp kring kraftstationen i Laholm vilket jag stöder till fullo - men som jag många gånger sagt skall det till fria vandringsvägar måste det även till lekområden uppströms kraftstationen – med andra ord fria vandringsvägar vid övriga stationer samt ett sätt att säkerställa Smoltens väg ut till havet. Laxen i Lagan gick historiskt som längst upp till Kassefors och där var det stopp. Nedströms kassefors var just laxens lekområde i Lagan dessa lekområden är i dag förstörda genom dagens kraftstation.

Ja anser att man måste tänka till – ta fram ett riktigt genomarbetat projekt för Lagan – fria vandringsvägar till de områden som laxen tidigare kom till, lämpliga lekområden skall pressenteras samt ett förslag på att säkerställa att all fisks väg nedströms kraftstationerna. Men utöver detta även att det byggs fria vandringsvägar på alla övriga kraftstationer i Lagan ty allt är inte enbart lax det finns öring, gädda, ål, mört mm . I Lagan fans så sent som på femtiotalet även harr som är minst lika viktig som laxen och som behöver dessa fria vandringsvägar. När detta projekt förslag är framtaget är jag den förste att ställa upp och argumentera, kämpa.

Men och åter men. I Lagan finns ett fungerande laxfiske – troligen ett av Sveriges bästa med avseende på återfångster på utsatt fisk – troligen ligger en stor del av kritiken från en del att det helt enkelt är för mycket fisk. Fisk som på hösten fiskas på – lekfärgad och mycket fel krokad fisk. En del av dessa laxar har även oturen att ibland stängas in på ett dåligt byggt spillvatten fåra – med följd att alla kan se döda fiska vid dessa tillfällen. Med andra ord i Lagan ser alla fisk i olika stadier - fångade som döda.

Men Nissan då -2 mil norr om Lagan rinner Nissan där man även sätter ut lax smolt men där återfångsten är minst sagt bedrövlig 0,3%. När det gäller Nissan hörs inga klagomål mer än att det är dåligt med fiskeplatser, saknar bryggor mm. De som ställer frågan varför Nissans fiske är så dåligt ger oftast samtidigt sitt svar att smolten som sätts ut är för präglad av Lagan - där den föds upp så att den helt enkelt återvänder till sin födelse älv Lagan. Andra skyller på dåliga laxttrappor och avsaknad av smolt ledare så att smolten kan återvända till havet. När det gäller Lagan var Länsstyrelsen och fiskekonsulenten snabbt med i den klagades skara men när det gäller Nissan så hörs inte ens en viskning från nämnda fiskekonsulent.

Det hör till saken att i Nissan finns ett antal lekbäckar och ett biflöde – Sennan ån – alltså borde förutsättningarna i Nissan vara mycket goda – men framför enklare att åtgärda problemen än Lagan.

Men och åter Men - Förutom att fisket är otroligt dåligt och intresset från myndigheterna är mer än bristfällig så förekommer nu även ett nytt hot mot lekbäckarna som förekommer i Nissans vattensysten – vindkraftsutbyggnad.

Första gången vindkraftsplanerna var på tapeten 2011 hade man från Halmstad Kommuns kommunekolog och Länsstyrelsen i Halland helt enkelt glömt att dessa värdefulla lekbäckar kalkades vart år och att denna kalkning inte kunde fortsätta vid en eventuell vindkraftsutbyggnad. Efter att sportfiskeklubben laxen och några andra organisationer protesterade stoppades dessa planer vid detta tillfälle.

Men - Nu är man på gång med ett nytt förslag att bygga vindkraft i området. Denna gång har man minskat antalet verk och även tagit med dessa lekbäcka i exploatörens MKB där man sägs att det nu är möjligt att helikopter kalka men till en fördyrad kostnad men till ett minsta avstånd på respektive verk av 300 meter vilket i sig låter förhoppningsgivande för de värdefulla lekområdena för Nissans lax och öring - om inte det vore just för dessa fördyrande kostnader.

Även med en helikopterkalkning kommer ändå nästan 14 000 m2 meter mark (1000 m2 på respektive verk) som dessa 14 verken står på inte att kunna kalkas vilket är helt oacceptabelt för områdets natur och öringens och laxens lekbäckar. På denna stora yta måste all kalkning även i framtiden ske men här med spridning från marken till mycket stora kostnader.

Vi vet i dag att staten minskar just på kalkningsbidragen i Sverige vilket gör att extra kostnader för helikopterkalning och spridning på marken kommer att få stora konsekvenser för kalkningsverksamheten i området och/eller att denna extra kostnad måste tas från andra projekt och således kommer att påverkas även dessa kalkningsprojekt negativt.

Naturligtvis har Sportfiskeklubben Laxen åter skrivit till Halmstad Kommun och hemställer att Kommun skall utnyttja sin vetorätten och stoppar den planerade vindkraftsplanerna i sin helhet eller att Halmstad kommun ställer bindande villkorade krav för att vindkraftparken överhuvud skall få byggas - att vindkrafts entreprenören tar på sig alla framtida kostnader för all kalkning av området till dagens nivå – både dagens kalkningskostnader som de extra kostnader som kommer att uppstå med helikopterkalkningen inklusive nödvändig spridning från marken.

Men tillbaka: - Inte kan vi nöja oss med att vår Fiskekonsulent på Lansstyrelsen i Halland blunda för Nissans problem till den grad att han strunta i ett antal lekbäckar eller att återfångsten endast är 0,3%, - vi måste alla ställa krav på att en person som har till uppdrag att värna fisket i länet öppna upp ögonen och fråga sig vad som kan göra för att Nissans lax skall få den livsbetingelse och möjlighet den borde ha.

Jag var dyster för jag saknade skor till jag mötte en man utan fötter.  • Kommentarer(2)//www.laxfiskaren.se/#post197
Nästa »